0
kr 0 0 produkter

Du har ingen produkter i handlekurven.

Tips

På denne siden finner du tips til tilbereding av våre prdoukter, her kommer det mer tips etterhvert! Følg med!

Tips 

HVA ER GLASERING?

Glasering er saltvann/saltlake som blir sprøytet på alt av sjømat i fryseprosessen. Glaseringen hindrer dehydrering og sikrer at den gode kvaliteten på sjømaten beholdes over tid. Mengden med saltvann som tilsettes ligger ofte på 10 – 25% av bruttovekten. 

Store skalldyr som for eksempel hummer har som regel mindre glasering enn små skalldyr som reker. Det kan være vært å merke seg at noen tilbudsvarer i supermarkeder ofte er tilført unødvendig mye glasering. Opp til 35% forekommer. På alle våre produkter oppgir vi hvor mye glasering som er tilført, eller nettovekt.

FRYST SJØMAT vs FERSK SJØMAT

Det er en vanlig misoppfattelse at fersk sjømat alltid er bedre enn fryst. Det var ofte tilfelle før men nye fryseteknikker har utlignet forskjellen. Med vanlig innfrysing senkes temperaturen gradvis til den når den ønskede frysetemperaturen. Dette gjør at det dannes iskrystaller i sellene noe som skader produktet når det tines. 

Våre produkter er nesten uten unntak IQF fryst (individually quick frozen) ofte med bruk av flytende nitrogen. Dette gjør at produktet er like «ferskt» som det var på tidspunktet det ble fryst. Ved fersk sjømat starter nedbrytingen ute på sjøen og vil ikke stoppe før produktet er fryst, kokt eller stekt. Våre produkter er enten fryst på båt eller i løpet av første dagen hos leverandøren. Fersk sjømat har en til fire dager på båt og en til flere dager hos fiskehandleren før den kommer hjem til deg.

TIPS OM TINING.

Hold produktene frosne så lenge som mulig.
Ta produktene ut av emballasjen og tin de i kjøleskap til de er helt tint.
Ikke la skalldyrene tine i sitt eget vann.
Tørk produktene med tørkepapir før bruk.
Bruk produktene innen 24 timer.
Andre gangs frysing av skalldyr anbefales ikke.
Vi leverer sjømat av den høyeste kvalitet til privat og restaurantmarkedet  på Sør og Østlandet.
© Copyright 2023 - OIKO AS - All Rights Reserved
graduation-hat linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram