Det er ikke bare størrelsen som kjennetegner rekene fra Lyngenfjord. Reker fra Lyngenfjord har en frisk smak, en fast og spenstig konsistens og en naturlig rød farge. Sen vekst i kaldt arktisk vann gir rekene en smak av sødme og en svak saltsmak som er særegen for reker fra Nord-Norge. Kjennetegn på god kvalitet på ferske skallreker er at de har en frisk lukt av sjø og er estetisk tiltalende.
Når det gjelder pris så vil den alltid ligge over prisen på Skagerakkreker. Nå er det en gang slik at des større rekene er des høyere er prisen og vi leverer kun største sortering som er betydelig større enn de som fanges på Sør- og Østlandet.
Holdbarhet. Noen gir ferske reker en holdbarhet på syv dager, vi sier fem. Det betyr at du har topp kvalitet på rekene den helgen du mottar de forutsatt at de oppbevares på kjøl. Har du reker igjen etter helgen kan de fryses og senere benyttes i for eksempel supper eller sjømatgryter.