0
kr 0 0 produkter

Du har ingen produkter i handlekurven.

Fersk eller frossen sjømat. 
Hva er best?

Det er absolutt ingen tvil om at fisk rett fra havet og i rett i panna er best. Dessverre er det veldig
mange som ikke har tilgang til så ferske varer.

Fersk eller frossen sjømat. Hva er best? 

Det er absolutt ingen tvil om at fisk rett fra havet og i rett i panna er best. Dessverre er det veldig mange som ikke har tilgang til så ferske varer. Blant mange profesjonelle i bransjen er ferskfrosset fisk foretrukket fremfor fersk fisk etter bare kun et par dager etter den er fanget. 

For sjømat kan reisen fra sjøen til middagsbordet være lang. Reisen inn fra fangstfeltet, håndteringen i havnen, distribusjonssiden hos grossisten og tiden hos fiskehandleren. I mange tilfeller er den ferske fisken du kjøper flere dager gammel. 

Med moderne fryseteknikker kan fersk fisk hurtigfryses kort tid etter den er fanget noe som gjør at smaken sammen med vitaminer og næringsstoffer beholdes i fisken. Disse vil gradvis forsvinne med fersk fisk som ligger på is. 

En studie fra DTU (Danmarks Tekniske Universitet) har avdekket at fersk fisk allerede er overgått av frossen på dag to etter fangst. Etter dag to forringes både smak og tekstur i fersk fisk raskt mot dag 12, hvor fisken ikke lenger er spiselig. 

 Kilde: Royal Greenland. 

 Hvorfor er frossen ofte bedre enn fersk? 

• Den ferske fisken fryses umiddelbart etter fangst, slik at friskheten bevares, siden den bakteriologiske nedbrytningsprosessen ikke har startet. 

• Forbedret konsistens og kjøttstruktur - fersk fisk er underveis i opptil en uke før den ankommer fiskehandleren, og den bakteriologiske nedbrytningsprosessen i denne tiden påvirker strukturen og teksturen til kjøttet. 

• Frossen fisk er enkel å håndtere - bearbeiding har i de fleste tilfeller allerede funnet sted, og fisken kan brukes direkte. 

• Pålitelig levering – uansett årstid kan du sette ønsket fisk på menyen. 

• Mindre prisfølsomhet med tanke på årstid, vær og kvoter. 

• Mindre matsvinn fordi du kan tine kun det du trenger. 

Vi leverer sjømat av den høyeste kvalitet til private og restaurantmarkedet i Sør-Norge

TELEFON

+47 41781234

EPOST

bestilling@restkam.no

ADDRESSE

Hestemyrveien 24,
4950 Risør

Vi leverer sjømat av den høyeste kvalitet til privat og restaurantmarkedet  på Sør og Østlandet.
© Copyright 2023 - OIKO AS - All Rights Reserved
dinner linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram